Your Message
 CNC-maskinering er et begrep som vanligvis brukes i produksjon og industrielle applikasjoner.  Men nøyaktig hva er CNC?  Og hva er en CNC-maskin?

Nyheter

Nyheter Kategorier
Utvalgte nyheter

CNC-maskinering er et begrep som vanligvis brukes i produksjon og industrielle applikasjoner. Men nøyaktig hva er CNC? Og hva er en CNC-maskin?

2023-12-02 10:11:28

CNC 101: Begrepet CNC står for "datamaskin numerisk kontroll", og CNC maskineringsdefinisjonen er at det er en subtraktiv produksjonsprosess som vanligvis bruker datastyrte kontroller og maskinverktøy for å fjerne lag med materiale fra et lagerstykke - kjent som emnet eller arbeidsstykke – og produserer en spesialdesignet del. Denne prosessen er egnet for et bredt spekter av materialer, inkludert metaller, plast, tre, glass, skum og kompositter, og finner anvendelse i en rekke bransjer, for eksempel store CNC-maskinering, maskinering av deler og prototyper for telekommunikasjon, og CNC maskinering av romfartsdeler, som krever strengere toleranser enn andre industrier. Merk at det er en forskjell mellom CNC-maskindefinisjonen og CNC-maskindefinisjonen - den ene er en prosess og den andre er en maskin. En CNC-maskin (noen ganger feil referert til som en C- og C-maskin) er en programmerbar maskin som er i stand til autonomt å utføre operasjonene til CNC-maskinering.


CNC-maskinering som en produksjonsprosess og service er tilgjengelig over hele verden. Du kan enkelt finne CNC maskineringstjenester i Europa, så vel som i Asia, Nord-Amerika og andre steder rundt om i verden.


Subtraktive produksjonsprosesser, for eksempel CNC-maskinering, presenteres ofte i motsetning til additive produksjonsprosesser, for eksempel 3D-utskrift, eller formative produksjonsprosesser, for eksempel væskesprøytestøping. Mens subtraktive prosesser fjerner lag med materiale fra arbeidsstykket for å produsere tilpassede former og design, setter additive prosesser sammen lag med materiale for å produsere ønsket form, og formasjonsprosesser deformerer og forskyver lagermateriale til ønsket form. Den automatiserte karakteren til CNC-maskinering muliggjør produksjon av høy presisjon og høy nøyaktighet, enkle deler og kostnadseffektivitet når man oppfyller engangs- og mellomvolumsproduksjonskjøringer. Men mens CNC-maskinering viser visse fordeler i forhold til andre produksjonsprosesser, er graden av kompleksitet og intrikat oppnåelig for deldesign og kostnadseffektiviteten ved å produsere komplekse deler begrenset.


Mens hver type produksjonsprosess har sine fordeler og ulemper, fokuserer denne artikkelen på CNC-maskinprosessen, skisserer det grunnleggende i prosessen, og de ulike komponentene og verktøyene til CNC-maskinen. I tillegg utforsker denne artikkelen ulike mekaniske CNC-maskinoperasjoner og presenterer alternativer til CNC-maskinprosessen.


Med et øyeblikk vil denne veiledningen dekke:

Står du mellom jobber akkurat nå eller en arbeidsgiver som ønsker å ansette? Vi har dekket deg med våre dyptgående samlinger av ressurser for industrielle jobbsøkere og arbeidsgivere som ønsker å fylle roller. Hvis du har en ledig stilling, kan du også fylle ut skjemaet vårt for en sjanse til å få det omtalt i Thomas Monthly Update-nyhetsbrevet.


Utviklet fra maskineringsprosessen med numerisk kontroll (NC) som brukte stansede tapekort, er CNC-maskinering en produksjonsprosess som bruker datastyrte kontroller for å betjene og manipulere maskin- og skjæreverktøy for å forme lagermateriale – f.eks. metall, plast, tre, skum, kompositt , etc.—i tilpassede deler og design. Mens CNC-bearbeidingsprosessen tilbyr ulike muligheter og operasjoner, forblir de grunnleggende prinsippene i prosessen stort sett de samme gjennom dem alle. Den grunnleggende CNC-bearbeidingsprosessen inkluderer følgende stadier:


CNC-bearbeidingsprosessen begynner med opprettelsen av en 2D vektor eller 3D solid del CAD design enten internt eller av et CAD/CAM design servicefirma. Computer-aided design (CAD) programvare lar designere og produsenter produsere en modell eller gjengivelse av deres deler og produkter sammen med de nødvendige tekniske spesifikasjonene, for eksempel dimensjoner og geometrier, for å produsere delen eller produktet.


Design for CNC-maskinerte deler er begrenset av mulighetene (eller manglende evnene) til CNC-maskinen og verktøyet. For eksempel er de fleste CNC-maskinverktøy sylindriske, derfor er delens geometrier som er mulige via CNC-bearbeidingsprosessen begrenset ettersom verktøyet lager buede hjørneseksjoner. I tillegg begrenser egenskapene til materialet som maskineres, verktøydesign og arbeidsholdeevner til konstruksjonsmulighetene ytterligere, slik som minimum deltykkelse, maksimal delstørrelse og inkludering og kompleksitet av indre hulrom og funksjoner.


Når CAD-designet er fullført, eksporterer designeren det til et CNC-kompatibelt filformat, for eksempel STEP eller IGES.